Присо в игра, дежурния делегат Тодор Лучев вън!

Заключението на прокуратурата по случая „Присо” автоматически анулира петте мача свръхнаказание за камерунеца, измислено от расистите в БФС. Футболистът трябвал да бъде амнистиран незабавно от централата, тъй като изтече нормалната дисквалификация от две срещи след червения му картон на „Лаута”. Компетентните органи оневиниха нападателя на ЦСКА за действията му извън терена, с които беше аргументирана репресията от страна на Дисциплинарната комисия.

Това развитие на казуса поставя и въпроса за отстраняването на дежурния делегат Тодор Лучев, чиито тенденциозни „показания” очевидно са били в основата на абсурдната мярка от седем мача. Подобна санкция в Англия неотдавна наложиха срещу Луис Суарес (Ливърпул) заради расизъм, а у нас удариха жертвата на расизма!? Без да намерят дори минимална вина в лумпените от Пловдив, които пред очите на цялата нация малтретираха Присо заради цвета на кожата му.

Само заради това обстоятелство от ЦСКА са длъжни да сезират Европейския съд по правата на човека в Страсбург. А на първо място да поискат светкавичната оставка на Лучев, който е срам за съвременното ни общество.