Дучето изрази категорична подкрепа за уволнения треньор Милен Радуканов

Председателят на Централния фенклуб на ЦСКА София Димитър-Ангелов-Дучето изрази категорична подкрепа за уволнения треньор Милен Радуканов. Както е ясно, спецът бе натирен от ръководството, а отборът бе поет от тандема Димитър ПеневДуци Симонович.

“Истински съжалявам, че Радуканов не е треньор на ЦСКА София, започна изявлението си Дучето. – Когато беше най-трудно и бяхме на дъното, Милен Радуканов събра тези момчета, обедини ги и ги накара да играят за ЦСКА София с настроение и самочувствие. Точно този треньор и тези момчета на последното дерби с “Левски” дадоха това на нашата публика, което не бяхме виждали за последните 30 години – победа на “Герена”. Помните, че ние не успяхме да видим успеха. Момчетата и треньорът обаче дойдоха и пяха пред празния сектор “Г”.

Това са моменти, които се помнят, вълнуват и трогват тези, които обичаме ЦСКА София. Ето защо ние винаги ще бъдем с този треньор. Не искам да кажа, че не приемаме Димитър Пенев, но Милен Радуканов ми е на сърце. Аз винаги ще бъда с него, защото го заслужава. Ще бъда с онзи, който е дал на ЦСКА. Защото си обичам клуба и обичам тези, които уважават и работят за ЦСКА. Няма как да кажа нещо друго. На ръководството казах едно-единствено нещо. Ще продължавам да го казвам – Милен може да даде на ЦСКА още много! В последните 3-4 месеца Милен нямаше ден покой. Собственикът и треньорът трябва да са едно цяло.

Като си собственик, трябва да си браниш треньора, да го браниш от тези, които разбират от футбол, и от тези журналисти, които разбират от тото. А те не го правеха. Не може един човек, който се е вмирисал до ушите, да ми казва кое е правилно и кое не в клуба, който обичам. Шапки долу пред Димитър Пенев, добре дошъл, Чичо Митко, но душата и сърцето ми е с Милен Радуканов. Днес се видяхме с всички момчета. И на тях им е тежко, и те го преживяват. Казахме им, че всичко зависи от тях, да стоят зад своя треньор, да бъдат колектив. Те днес са тук, утре ги няма, но ние ще сме тук, на този стадион, цял живот. Искаме да бъдат като нас, да обичат клуба си и да дават всичко от себе си във всеки мач. Тази фланелка е свято нещо за нас, велики хора са я носили. Това е много задължаващо. Имаме изключително добри футболисти, такива не сме имали от 1988-1989 година. Друг е въпросът какво показват. Кога, ако не срещу “Левски”, тези хора ще покажат какво могат”, сподели Ангелов.