Лицензът на ЦСКА не е предварително решен…

Лицензът на ЦСКА не е предварително решен. Това обяви председателят на Лицензионната комисия към БФС Красин Кръстев.

“Разликата между лиценза за евротурнирите и този за българското първенство е единствено в крайната дата за покриване на изискванията. Тази година за Европа датата е 2 април. Ако към тази дата клубовете не са изчистили задълженията, които са имали до 31 декември, те няма да получат лиценз за Европа. За България крайния срок е 30 април. Не мога отсега да коментирам кои отбори ще вземат лиценз и кои не. Тепърва ще разглеждаме всички събрани документи. Единственото, което мога да кажа за ЦСКА е, че тяхното ръководство прави всичко възможно клубът да бъде лицензиран“, коментира Красин Кръстев пред “7 дни спорт”.

Той не пожела да вземе отношение за обявените преди няколко дни от адвокат Петър Величков дългове на армейците към негови клиенти. “Не всичко е така, както го представят разни хора. Ако има осъдителни решения от крайна инстанция до 31 декември миналата година, ще вземе предвид тези задължения. В комисията ни има няколко юристи с безспорен авторитет. Те ще разгледат всеки един случай поотделно преди да ги коментираме”, каза още Кръстев.

Той се зарече, че лицензионната комисия няма да прави компромиси с нито един тим. “През май ще се разбере кои отбори получават лиценз. Тогава ще сме разгледали документацията на всеки клуб. Сега няма какво да говорим. Документите са събрани, но решения все още няма. Нямаме и предварителни нагласи, тъй като се водим единствено и само от фактите”, обясни Кръстев.