Tag Archives: Червените

ЦСКА София ще представя България на “Купа Готия” в Швеция

ЦСКА София набор 1998 ще представя България на “Купа Готия” в Швеция в най-големият футболен турнир за деца и юноши в света, който започва в понеделник.

Малките армейци на треньора Галин Иванов получиха по един сак от италианската фирма Legea, която от това лято облича армейците. В цялата школа те първи се зарадваха на цял комплект, който включва червен и бял екип, калци, тренировъчни фланелки и гащета, анцузи, якета… Такова нещо в ЦСКА не се е случвало от години насам. Останалите възрасти също ще бъдат облечени от Legea.

Момчетата специално позираха единствено за Viasport.bg в обща снимка на терена на стадион “Българска армия”. В събота те ще участват в представянето на мъжкия отбор за сезон 2012/2013, а в неделя тръгват за Швеция.

Галин Иванов ще отведе в Швеция 19 момчета, като няма да се възползва от правото на двама по-големи. ЦСКА е в група с два шведски отбора и Александрия Спортинг клуб от Египет (виж програмата по-долу). Напред за директните елиминации продъжават първите два отбора в карето. Мачовете са в понеделник, вторник и сряда, а ако “червените” продължат, може да играят и повече от един двубой в един ден.

Галин Иванов сподели, че не е пускал отбора си в почивка след края на градското първенство на Деца Б. Тимът се готви в Герман.

ЦСКА си спечели правото да играе в “Купа Готия”, нещо като неофициално световно първенство за подрастващи, с триумф в организирания от шведската фирма SKF турнир Meet the World в Сопот през месец май. SKF е партньор на надпреварата в Гьотеборг и поема разходите на българския отбор.

В “Готия къп” играят около 2000 отбора – за момчента и момичета, в няколко възрасти от деца до юноши и девойки старша възраст. Само в набор 98 са записани 208 тима от цял свят.

Програмата в групата на ЦСКА София

Понеделник, 16 юли

14:40 БК Спорт (Швеция) – ЦСКА София

16:20 Азалеа БК (Швеция) – Александрия (Египет)

Вторник, 17 юли

14:00 Александрия (Египет) – БК Спорт (Швеция)

16:00 ЦСКА София – Азалеа БК (Швеция)

Сряда, 18 юли

13:50 БК Спорт (Швеция) – Азалеа БК (Швеция)

13:50 Александрия (Египет)  – ЦСКА София

Часовете са в българско време.Мораес и Присо в групата на ЦСКА за двубоя със Светкавица

Контузеният Жуниор Мораес и наказаният Джонго Присо изненадващо попаднаха в групата на ЦСКА за двубоя със Светкавица, който е днес от 20:00 часа на стадион “Българска армия”.

Треньорът на “червените” Стойчо Младенов няма да може да разчита на двамата си основни играчи, но въпреки това ги взе в разширения състав, тъй като не иска да ги отделя от отбора.

Групата на ЦСКА за двубоя със Светкавица:

88. Благой Макенджиев, 92. Райс Мболи, 5. Тодор Янчев, 7. Антонио Томас, 8. Румен Трифонов,10. Жуниор Мораес, 11. Иван Бандаловски, 14. Станислав Костов, 15. Станко Йовчев, 16. Александър Якимов, 18. Борис Галчев, 21. Коста Янев, 23. Мартин Дечев, 24. Илияс Хадад, 25. Ангел Грънчов, 26. Николай Дюлгеров, 32. Георгиан Паун, 66. Пламен Крачунов, 71. Антон Карачанаков, 99. Нджонго Присо