Tag Archives: фенове

Бай Гърнето прави избори

“…Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре – музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй “практичен” и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена…”

Така завършва Алековия «Бай Ганьо прави избори»…

Константинов бе убит отдавна, но неговия герой все още е жив в душите и характерите на българина. Онзи, който мощно се провиква «Ей, срещу 2000 гроша и магаре ще направя министър» е тук.

Поредното му превъплащение този път е в лицето на един неособено интелигентен, често сръбнал юнак от пернишко, който има честта да се зове собственик на най-титулувания български отбор.

Той обаче сега не иска да прави министри, защото си ги има, а му трябва «читав» председател на фенклуб.

Преди няколко дни Димитър Борисов, който вече спокойно можем да наричаме Бай Гърнето Пернишки обеща да изчисти клуба от натрупаните задължения и да освободи привържениците от присъствието си.

Е да, но не…

«- Ей че си прост! – отговаря със снизходителна усмивка бай Ганьо. – Че какво, като съм казал на Иречека, дума дупка прави ли! А бе, ахмако, че аз, един Иречек ако не метна, кого ще метна?»

Та така и с ортака на Праховеца. Каквото казал, казал. Важното е, че прави друго. Вместо да изпълнява обещанието си, той се присламчи към феновете, които решиха да променят Сектор Г и поискаха смяната на Димитър Ангелов – Дучето.

«Враговете на моя враг, са мои приятели», рече Бай Гърнето и седна с тях на една маса. Какво се е случвало там разкрива сайта Sport1.

Ето какво се казва в информацията:

“Т. нар. собственици на ПФК ЦСКА АД Димитър Борисов и Иво Иванов трескаво си купуват подкрепата на неколцина псевдофенове на “червените” в навечерието на манипулирания конгрес за избор на ново ръководство на привържениците.

“Боклукчиите” дадоха яка разпивка на “Армията” на която присъстваха техните клакьори. В продължение на часове в събота “гърнетата” ядоха и пиха на поразия с противнициоте на Димитър Ангелов, които в понеделник ще трябва да го свалят.

Вероятно разходите по кампанията ще бъдат заприходени като поредния заем от “Титан” АС и ще се прибавят към милионите, влачещи клуба към пропастта.

И докато неколцина храненици на “гърнетата” пируват, почтените фенове на ЦСКА многократно заявиха позицията си под мотото “вън боклуците”, направиха го почти всички регионални организации на “червените”, а така също и сдружение “Червени сърца” и по-старите поколения от сектор “Г”.

Димитър Борисов и Иво Иванов ще се опитат да изкарат кушпените си сътрудници като “глас народен”. За цената на няколко водки, прибавени към милионите от 4-годишната далавера.”

На този етап историята мълчи доколко достоверна е тази публикация и кои са тези, които влязоха в ролята на Гочоолу и Дочоолу, но е факт, че Бай Гърнето Пернишки забрави ненавистта на огромната маса червени привърженици и сега е готов на всичко да влезе под кожата на част от тарторите на армейската агитка. Целта му е ясна – да спре войната срещу най-неадекватните собственици на клуба за цялото му съществуване.

“Широкото му сърце” обаче реши да се раздели не само с няколко стотачки за солидна почерпка. Борисов дори е обещал (според човек от ДЮШ на клуба) да предостави на привържениците за безвъзмездно ползване едно от помещенията на стадион “Българска армия”, а именно това, което ползваха хората от школата. Тях и децата кучета ги яли.

20-те кебапчета, 20-те водки, 20-те бири обаче скоро ще свършат. Тези, които са допуснали да седнат на една маса с Гърнето ще съжаляват, но ще е късно…

Ясно е, че каквото и да каже Гърнето на маса, то няма да стане. Ясно е, че: Трагични сте, Измамници сте, Тъпи сте, Алчни сте, Нахални сте!

Явор Пиргов, direktiva.netГорди ЦСКА София

Горди ЦСКА София

Горди ЦСКА София

Горди ЦСКА София