Tag Archives: фалит

“Титан” умишлено води ЦСКА към фалит

Настоящите собственици на ЦСКА от “Титан” умишлено водят “червените” към фалит. Така смята един от членовете на Инициативния комитет за спасение на клуба Лъчезар Николов.

Според него, пернишките бизнесмени са били наясно какво причиняват на ЦСКА с действията си и просто се надявали сметките им да бъдат покрити от управленците след тях. По думите му, задълженията са над 60 млн. лв.

“Настоящото ръководство е абдикирало тотално, не плаща абсолютно нищо. Имат 80 висящи дела и много кредити. Да не говорим, че има 5-6 млн. евро задължения още от времето на Митал.

Играчи като Антонио Томас и Иван Боладо са завели искове за обезщетения по 1 млн. евро. Това са играчи, които са получавали по 25 хил. евро на месец, а нямат общо един мач. Отделно има задължения от 5 млн. лв. към НАП.

Това е била политиката на сегашното ръководство, да се води клубът умишлено към фалит и разчитат някой да дойде да плати техните натрупани разходи и задължения.

Сегашните ръководители направиха толкова трансфери – Зику, Мораес – за милиони, а имат само задължения. Не е сериозно Инициативният комитет да им плаща тези задължения. Разтрогвани са умишлено договори, само и само клубът да фалира”, сподели Николов.

Според него държавата е трябвало да се намеси, за да не се стига до това състояние на ЦСКА. Николов твърди, че в момента от “червените” е останала само марката им.

Въпреки това, от Инициативния комитет са готови да поемат някаква част от задълженията, но не и всичките, каквото беше първоначалното желание на настоящите босове от “Титан”.

“Не знам защо държавата не се е намесила и се стигна до тук. Кой нормален човек ще извади 30 млн. лв. и ще ги даде за клуба? Той е толкова съсипан, че му е останала само марката. Но ние ще помогнем, готови сме да поемем част от настоящите дългове, но разумна такава.

Бъдете спокойни, ЦСКА ще се спаси, без да се стига до варианта на Ботев Пловдив – започване от В група. Ще се намери кой да плати задълженията, защото хората обичат ЦСКА. Ще се спасим, въпреки некадърното управление”, твърди още Николов.

Въпреки всичко случващо се в клуба, липсата на картотеки и спечелените само две точки от три кръга, представителят на Инициативния комитет е оптимист за бъдещото представяне на “червените”.

“Нищо не е загубено. С картотекирането на играчите от Локомотив Пловдив, можем да се борим дори за шампионската титла”, завърши в приповдигнато настроение Лъчезар Николов.ЦСКА във фалит! ЗА СВОБОДЕН, ЧИСТ И СВЯТ ЦСКА!

Крайно време е пернишките боклуци и техните лакеи да напуснат “Армията”!

Оставете гърнетата да фалират! Нека и ТИТАН да фалира!

Предпочитаме две години да не видим купа, но да влезнем на чисто и да мачкаме наред, така, само както ние можем.

Нека погледнем реално на нещата:

1. Източват клуба. Всички гледат. Много мрънкат. Малко действат.

2. В България има много фирми, които могат да платят тази сума, но  никой няма да се съгласи.
Свалям шапка на ЦСКА Възраждане АД, но бих желал да ви кажа една шведска поговорка: “Колкото повече готвачи, толкова по-пресолена е супата”. Така че, остава последният, може би НАЙ-удачният вариант, а именно.

3. Пернишкото ЦСКА фалира и ЦСКА Възраждане АД поема топката на чисто.
Няма да купуваме наемници, ще разчитаме на наши, но ВЕРНИ ДО ГРОБ момчета от ДЮШ и за максимум три години (повЕрвайте ми!) ЦСКА ОТНОВО ЩЕ Е НОМЕР ЕДНО!

НИЕ СМЕ АРМЕЙЦИ СЪС АРМЕЙСКА ВОЛЯ И ВЯРВАМЕ В КРАЙНАТА ПОБЕДА!

САМО ЦСКА!

 

Даниел Беловарски
CSKA.net