Tag Archives: Тодор Янчев

Стойчо не получи желаните от него футболисти в нападение

Стойчо Младенов не получи от собствениците на отбора желаните от него футболисти в нападение

“Червените” започват евроучастието си без най-добрия си нападател Жуниор Мораеш, без завършена селекция и с група от едва 17 футболисти. Контузиите на Костадин Стоянов, Петър Стоянов и Николай Дюлгеров допълнително затрудняват старши-треньора Стойчо Младенов, който и без това не получи от собствениците на отбора желаните от него футболисти в нападение. Това свива до краен предел възможностите на треньора да ротира своя състав и не дава голям избор при стартовите 11.

Въпреки това Младенов изрази увереност преди срещата с Мура, че ЦСКА разполага с достатъчно класен състав, за да постигне успех в двубоите. Въпреки неособено големия избор, с който разполага, старши-треньорът на “червените” няма да променя схемата, която налагаше в подготовката на отбора в Турция и ще излезе с 4-2-3-1, преливащо в 4-3-3 в атака. По крилата ще стартират Нджонго Присо отдясно и Христо Янев отляво. Двамата заслужиха доверието на Младенов и в последните три контроли на отбора неизменно играят като титуляри по двата фланга. В средата на терена пък ще оперират Тодор Янчев и Коста Янев, като пред тях ще бъде позициониран Анисе Абел. Тежката задача да замести Жуниор Мораеш на върха на атаката ще има ирландецът Килиън Шеридън.

В защита нещата също са на практика ясни за Стойчо Младенов, който в последните мачове на отбора си изчисти визията си за дефанзивната линия. На вратата ще застане новото попълнение Томаш Черни, а пред него отдясно-наляво ще действат Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов и Нилсон Антонио. Именно бързината на двамата бекове и включванията им в атака ще са един от козовете на “червените” през новия сезон.

Вероятен състав на ЦСКА София: Томаш Черни, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов, Нилсон Антонио, Коста Янев, Тодор Янчев, Нджонго Присо, Анисе Абел, Христо Янев, Килиън ШеридънГеорги Кабаков ще свири дербито за титлата

Реферът Георги Кабаков ще свири срещата между Лудогорец и ЦСКА. Това реши тегленият днес жребий, в който участваха единствено представители на двата отбора.

При хвърлянето на монетата червените извадиха повече късмет и техният представител Кирил Костов (б.а. първоначално идеята беше капитаните Емил Гъргоров и Тодор Янчев да участват в жребия, но явно спортно-техническите щабове в последния момент са решили да не ги разсейват със странични неща) бръкна в купата, от която изтегли името на Кабаков за главен арбитър на дербито.

Загубилите представители на Лудогорец пък трябваше да определят страничните съдии. От купичката те изтеглиха Станимир Илков от Бургас и Диян Вълков от Варна.