Tag Archives: спонсори

Фирмите, които искат да дават пари за издръжката на ЦСКА

Бели фирми с милиарди левове оборот и стотици милиони левове данъци в хазната. Така бяха представени 9-те компании, които Емил Димитров е събрал да дават пари за издръжката на ЦСКА. Представяме ви ги детайлно.

“Белла България” е най-голямото предприятие за производство на хранителни продукти в страната. Фирмата произвежда месни, млечни и тестени храни, както и маргарини. Собствениците на компанията са Венцислав Георгиев и Жорж Веселинов. За тях работят над 3000 души.

Компанията Tabaco Logistic Group е един от най-големите търговци на едро с тютюн. Собственик на фирмата е Евгени Стамов, шампион по борба от световното първенство за юноши през 1979 г.

Холдингът “Джи Пи Груп” се е специализирал в изграждане на бензиностанции (над 200), жилищни и промишлени сгради и инфраструктурни обекти. От края на 2003 г. фирмата разширява своята дейност в Сърбия, Хърватия, Македония. Изградили са и няколко офисни сгради в София и страната, хипермаркет във Велинград. Участвали са и в строителството на столичното метро и петролна база Илиянци. Сред новите им обекти е резиденция на руското посолство.

Фирма “Интерпром” се занимава със строителство, консултантски услуги и партньорство с фондове за изкупуване на земя, пише в сайта на компанията. Освен това е получила сертификат за изпълняване на обекти на НАТО и има лиценз за търговия с ток. Сред изпълнените от фирмата проекти са канализация на Цар Калоян, интегрираният воден проект на Пирдоп, комплекс ваканционни жилища “Анна Марина” в Св. Влас, дом за стари хора в София, подстанция по поръчка на НЕК, бензиностанции и газостанции. Капиталът на компанията е 2,65 млн. лв., а собственик – Калоян Люсиен Теодосиев.

“Каро Трейдинг” е дружеството, специализирано в изпълнението на строителство и ремонт на ВиК мрежи, пречиствателни станции, пътища, инфраструктурно, жилищно и административно строителство, реставрация и консервация на паметници на културата. Съдружници в компанията са Красимир Караиванов Димитров с капитал от 320 000 лв и Божидар Лечев Роев с вноска от 180 000 лв.

Акционери в “Понс Холдинг”, който има 16 дъщерни компании, са Милко Милков, Константин Киряков и Панайот Киряков. Внесеният капитал е 1,5 млн. лв. на поименни акции. В холдинга има 16 дъщерни компании, които се занимават със строителство, туризъм, притежават дърводелски цех, складова база, цех за метални конструкции. Строили са жилищни сгради в Пловдив, търгуват с храни и се занимават с ресторантьорство.

Собственици са на 6 хотела – “Перла”, “Андромеда” в Слънчев бряг, “Снежанка” в Пампорово”, “Дива” в с. Чифлика, “Княз Павел” в Павел баня, “Родопски дом” в Чепеларе. Тяхна е и академията по футбол в столицата “ДАФ”, управлявана то Пламен Марков. Държат и Колодрума в Борисовата градина.

Холдингът “Сиенит” е сред водещите строителни компании. Сред изградените от тях са няколко мола в Русе, Пловдив, магазини на “Кауфланд”, новата част на Новотела в Пловдив, автокомплексът на “Хюндай” и БМВ, офис сгради в столицата, жилищни комплекси. Съдружници са Валентин Кънчев Кънчев и Пламен Цветков Панчев.

“Централ 52” ООД е собственик на хотелите “Централ” и “Централ Форум” в столицата. Собственикът Емил Георгиев е близък до Емил Димитров по ловджийска линия.

“Фен съм от малък на ЦСКА. Затова фирмата ми иска акциите в клуба”, заяви шефът на харманлийската винарна “Тера тангра” Емил Зайчев пред “Стандарт”. Камата започва спортната си кариера именно от Харманли. Още от това време Стоичков и младият Зайчев са приятели и се тачат много, разказват в града.

Като почитание към Камата през 2010 година дори винарската изба пусна червено вино с лика на Камата. Зайчев обяви, че 50 ст. от всяка продадена бутилка отиват за развитието на млади таланти във футбола.Обявяват днес кандидатите за нови спонсори на ЦСКА

8 август може да се окаже паметен в историята на ЦСКА. На специална пресконференция в сградата на БТА в 12,00 часа ще бъде представен Инициативният комитет, който ще се опита да спаси “червените” от игото на “Титан”.

На събитието ще присъстват депутатът Емил Димитров, шефът на националния фенклуб Димитър Ангелов-Дучето, легендата Петър Жеков, журналистът Георги Атанасов, бизнесменът Лъчезар Николов, както и представители на фирми, които ще дават пари за клуба.

“Меридиан мач” научи, че днес ще бъдат представени точно 10 фирми, които ще осигурят 5 милиона лева за издръжката на ЦСКА.

“Оптимист съм за бъдещето на клуба. “Титан” държи акциите и към днешна дата те са собственици на ЦСКА.

Разчитаме на тяхната дума, че ще постигнем разбирателство и те няма повече да управляват клуба. Ние пари за акции няма да дадем. Ще дадем пари само и единствено за доброто на клуба. Ще представим днес фирмите и бизнесмените, които ще влязат в ЦСКА”, заяви Емил Димитров.

От дълго време се говори, че руският гигант “Газпром” ще е един от спонсорите на клуба. Това обаче може да стане едва след няколко месеца .