Tag Archives: рекет срещу ЦСКА

Дебела мафия върху тънък косъм. Рекет срещу ЦСКА.

Отдавна сме си казали най-важното за тази футболна пролет, а именно – отборът на ЦСКА е с ограничени ресурси, а срещу себе си „червените” както винаги имат многопосочно противодействие. По друг начин – 31-кратните шампиони в сегашния си вариант се държат на тънък косъм, върху който обаче е скочила дебелата мафия. Враговете естествено не са глупави и от два месеца правят сметки как и къде ще пуснат кръв на лидера. Предварително се знаеха и ключовите точки в заговора – срещу ФК „Директива” на националния стадион и срещу ФК „Порно” в Перник…

Във „вечното дерби” Поръчката работеше за евровиза на Левски и за титла на Лудогорец чрез изпълнителя Николай Йорданов, а на „Стадиона на мира” Таско Тасков директно обслужи Спонсора от Делиормана. Сметката е проста и ясна – с по една точка от двата мача ЦСКА сега щеше да решава титлата в Парка вместо да води война в Разград. Съмнява ли се някой, че в подобна ситуация ФК „Агент” и Литекс щяха да получат не по една, а по две дузпи едновременно, а Чворович направо отиваше на съд за покушение като това срещу Мораеш. Веднага уточнявам – едно е да получиш наказателен удар в 30-тата минута плюс червен картон за вратаря на съперника, съвсем друго е „компенсация” малко преди края на срещата. Оставям на читателите да си кажат мнението за купената пернишка Паста срещу Черноморец. А пропо, не станаха ли твърде много съвпаденията с адрес край мината?

Ясно е, че Домусчиев е капарирал цялото първенство. От главата на Октопода в БФС до последния измекяр с флаг край тъчлинията. Не съм му светил дали е стимулирал „Боби и ко”, но като гледам как клиентът на Темида Лечков подскача в ложата на Лудогорец, нямам никакви съмнения. Наистина грозна работа! Цял месец Миньор не играе и почива, за да събира сили да си заработи куфарчето срещу ЦСКА, след като свали гащи в „детското порно” срещу Разград.

Толкова са жалки тези селяндури, че един от тях – прочутият Борко Стойчев, когото мобилните медии не толкова отдавна пращаха от Подуяне в … Реал (Мадрид), раздава оценки и коронясва авансово Делиормана. Играели добър футбол?! Боже, каква свещена простотия – представете си някой в Испания да праща титлата в Билбао, само защото местните баски предлагат приятна игра?!

Между другото – да сте чули от „големия армеец” Домусчиев една-единствена сричка срещу Батков? Няма и да чуете, човекът е умен и знае, че срещу отбора на властта не се скача. Дори, когато е изпуснал Директивата на празна врата…

Никой не се е съмнявал, че ударите срещу ЦСКА ще станат лавинообразни с наближаването на финала. Срещу тима на Стойчо от 2008-ма нямаше смисъл, защото тогава на „Армията” имаше класа в лицето на Велизар, Неи, Маркиньос, Тунчев и т.н. И все пак и по онова време мафията намери цаката на „червените” като им отне лиценза чрез хората на Батков в правителството на Станишев и … Трактора. Сега е друго, но 32-рата би могла да се случи само през битка на живот и смърт. Кой обаче да я проведе?

В актуалния, граничен момент топката остава в полето на ЦСКА. Ако някой си е правил сметката след щастливото развитие на сезона, че зимната разпродажба ще остане без последствия, дълбоко се е лъгал. Близко е до акъла, че дори само с Платини и Делев в състава мисията в Перник би получила съвсем друго развитие. Тях ги няма, няма и пари от трансферите и това казва много за управленската стратегия на „титаните”. Не искам да вярвам на тръгналите приказки, че плащанията пак са зациклили на „Армията”, че М’Боли е разклатен заради липсата на ясната около бъдещето му и т.н. Наясно съм, че Борисов&Иванов чистят много задължения по лиценза и покрай многопосочния рекет срещу ЦСКА, но оправдание за изпускането на поредната титла не може да има. Това първо място е със стойност за 20 години напред и поне 10 милиона лева, така че залогът е ясен та няма накъде повече.

И сега няколко думи за „чистия” футбол, ако въобще може да се използва това понятие на фона на Йорданов, Пастата, Таско и „детското порно” в Перник. Освен от зимната разпродажба, „армейците” бяха ударени яко от допинг-скандала и после от расистката репресия срещу Присо. Заслужено или не, но Тодор Янчев и Румен Трифонов нямат нищо общо със своя образ след трите месеца изгнание. Особено болезнена е драмата на дългогодишния „червен” капитан, който без подготовка и практика през пролетта е бледа сянка по терена. А Тошко значи много за ЦСКА! В този ред на мисли всеки може да си отговори и какво се случи с камерунеца след Пловдив – чужденецът беше полетял, но мафията бързо го приземи.

А като се навържат обстоятелствата стигаме до това, че Стойчо има малко ходове и резерви. Треньорът също търпи критика – може би трябваше да притисне по-рано мизерния тим на Левски, а не да чака прищявката на руската рулетка. А когато носиш екипа с трите шампионски звезди и с аванс от пет точки държиш титлата в ръцете си, няма алиби за мърлявата продукция в Перник. Естествено в подобна ситуация други щяха да бъдат бутани с всички възможни и невъзможни средства, но за ЦСКА не става. ЦСКА върви винаги по трудния начин…

Каквото и да кажа още, ще бъде в повече. Затова да изчакаме седмица и малко. Все пак мачът не е свършил, а ЦСКА няма защо да се притеснява от столичните резерви-гурбетчии в Разград, от своя юноша Мишо Александров, от ментето Голубович и от местната духова музика. Само при едно условие – чужд съдия и по възможност извън обсега на Домусчиев, защото иначе няма смисъл да се хаби бензин. Херо знае защо!

Така както през пролетта на 1999-та големият играч Гриша Ганчев си осигури германския рефер Хайнеман за решителния рунд на „Герена” и измъкна под носа задължителната титла на Чорни…

 

ГЕОРГИ АТАНАСОВ