Tag Archives: Нджонго Присо

Стойчо не получи желаните от него футболисти в нападение

Стойчо Младенов не получи от собствениците на отбора желаните от него футболисти в нападение

“Червените” започват евроучастието си без най-добрия си нападател Жуниор Мораеш, без завършена селекция и с група от едва 17 футболисти. Контузиите на Костадин Стоянов, Петър Стоянов и Николай Дюлгеров допълнително затрудняват старши-треньора Стойчо Младенов, който и без това не получи от собствениците на отбора желаните от него футболисти в нападение. Това свива до краен предел възможностите на треньора да ротира своя състав и не дава голям избор при стартовите 11.

Въпреки това Младенов изрази увереност преди срещата с Мура, че ЦСКА разполага с достатъчно класен състав, за да постигне успех в двубоите. Въпреки неособено големия избор, с който разполага, старши-треньорът на “червените” няма да променя схемата, която налагаше в подготовката на отбора в Турция и ще излезе с 4-2-3-1, преливащо в 4-3-3 в атака. По крилата ще стартират Нджонго Присо отдясно и Христо Янев отляво. Двамата заслужиха доверието на Младенов и в последните три контроли на отбора неизменно играят като титуляри по двата фланга. В средата на терена пък ще оперират Тодор Янчев и Коста Янев, като пред тях ще бъде позициониран Анисе Абел. Тежката задача да замести Жуниор Мораеш на върха на атаката ще има ирландецът Килиън Шеридън.

В защита нещата също са на практика ясни за Стойчо Младенов, който в последните мачове на отбора си изчисти визията си за дефанзивната линия. На вратата ще застане новото попълнение Томаш Черни, а пред него отдясно-наляво ще действат Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов и Нилсон Антонио. Именно бързината на двамата бекове и включванията им в атака ще са един от козовете на “червените” през новия сезон.

Вероятен състав на ЦСКА София: Томаш Черни, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов, Нилсон Антонио, Коста Янев, Тодор Янчев, Нджонго Присо, Анисе Абел, Христо Янев, Килиън ШеридънСтойчо Младенов: Искат да ни погребат

„Искам да апелирам към цялата „червена“ общност в България да идват да подкрепят отбора, защото тенденцията е ясна и то ясна по-ясна – искат да ни погребат. Има тенденция срещу ЦСКА. Трябва да сме глупави и да не виждаме за какво става дума.“, това заяви старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов след загубата на тима му от Спартак Плевен в контрола, по повод публикувания материал от страна на Българския футболен съюз на официалния сайт на централата.

„Ако обаче тези хора идват и пълнят стадиона всеки мач, то това няма да стане. Ще успеем, да знаете! Искат да ни изместят от първото място и правят всичко възможно позволено и непозволено, то е очебиещо. Аз не искам да бъда до такава степен груб, но искам да призова футболния съюз, Боби Михайлов да излезе и да заяви отговорно – всичко това, което е написано, с негово знание ли е или не. И ако не е, то тия, които са го написали да бъдат санкционирани и наказани. Това е което искам да кажа.“

Относно Нджонго Присо старши треньорът на ЦСКА коментира: „Имаме си ръководство, което може да взима отношение по тоя въпрос. Аз не искам да се задълбочавам, но вие сами преценяте и виждате каква тенденция има срещу ЦСКА. Във всяко едно отношение. Погледнете ни картоните. Ние сме отборът с най-много картони във вътрешния шампионат. А това е отбора, особено през есента, който играе с топката, упражнява контрол върху топката, повече напада. Нормално е противникът да бъде по-агресивен. Ние сме най-ощетяваните. Всеки мач получаваме незаслужени картони.“

“Вижте и самите мачове. Преди Локомотив и преди Берое. Каква часова разлика имаше между единия и другия мач? Вижте и сега между Славия и Черно море. Каква е разликата в дните и часовете? Сами си правете изводите за какво става дума. Това което се случва с Апелативната и Дисциплинарната комисия, наблюдавайте ги и ги коментирайте. Ако това не е тенденциозно, кое е тогава?”