Tag Archives: Мура

Босовете на ЦСКА не искат отборът да притежава живителна сила

“Титан” изпива футболен клуб ЦСКА отвън и отвътре. Както се изрази една от легендите на “червените” – под ръководството на боклукчиите “се трупат точки и се губят титли”.

Нищо в клуба не е на мястото си. Цари хаос. Теорията, че Борисов и Иванов са в ролята на троянски кон получава все повече и повече потвърждения.

В събота лакеят Венцислав Живков подкани Димитър Ангелов да извади някой лев за ЦСКА, а Sport1.bg научи кое перо ще покрият свежите пари, ако Дучето се навие да помогне на “Титан”.

Стойчо неочаквано се устреми към титлата през май, а в опитите си да го спрат перничани дори спрели витамините на футболистите?!

В кулминацията на миналия шампионат перничани зачеркнали доставката на важна хранителна добавка, залегнала във възстановителната програма на футболистите и поставили отбора в тежка ситуация. Седмица преди мача със словенския Мура витамините изчезнали отново…

На бледолики вождове се нагледахме, но свестен нападател така и не видяхме. Дано поне стотинки от Дучето вземат за витаминчета, но явно босовете на ЦСКА не искат отборът да притежава живителна сила. И в прекия, и в преносния смисъл…

Възстановяването в спорта и в частност футбола е основен процес, чието правилно функциониране е предпоставка за високи и постоянни резултати. Ако не вярвате, погледнете Барселона. През последните години се изписаха какви ли не небивалици за възстановяването на каталунците, което действително граничи с чудото. Започна се от традиционния допинг, за да се стигне едва ли не до вуду магии… Но истината е, че досега няма футболист на Барса изгорял със забранена субстанция. И няма и да има.

Магии в споменатия процес съществуват, но не са черни. Те са подчинени на науката и хиляди часове къртовски труд на топмедици от целия свят. Озонотерапията е хит, а резултатите от нея са впечатляващи.

Има и други “освежаващи” прийоми, но по-сигурен вариант от приема на медикаменти в съчетание със съответните физически процедури от всякакво естество, засега не се очертава на хоризонта.

Неслучайно водещите клубове пряко са обвързват с фармацевтичните гиганти, а партньорството между двете страни (фармацевти и футболни колоси) е обществена тайна. Но нека не гледаме в аптекарската чашка на Байерн и Барса, Реал и Ювентус, просто защото те са друго измерение…

Далеч от тяхната Галактика, но следвайки модела им в тренировъчния процес и най-вече във възстановянето се опитват да работят и водещите футболни специалисти у нас.

Вече по същество. Как си обяснявате, че в навечерието на най-важните мачове на ЦСКА в края на миналото първенството срещу Левски, Миньор и Лудогорец изведнъж основният медикамент, заложен във възстановителната програма на “армейците” изчезва?

Не бързайте с асоциациите и случая “Янчев, Стоянов, Трифонов”. Става въпрос за широк спектър мултивитамини, които са част от възстановителната програма на футболистите.

“Сякаш всичко се обърка и бяхме като от олово. Подчертавам, че не става въпрос за някакъв стимулант, за да ме разберат хората, а говоря за витамини, специална гама витамини, съобразени с тренировъчния процес”, сподели пред Sport1.bg вече бивш футболист на ЦСКА.

Ни в клин, ни в ръкав “Титан” решава да саботира собствения си отбор, отсвирвайки едно нищожно перо, като “витаминозното”, в най-важната фаза на шампионата… Изводите оставяме на вас.

След шампионската абдикация през май, в началото на лятната подготовка витамините се появяват отново. За да изчезнат от хоризонта седмица преди първия мач със словенския Мура. Има ли тенденция? Преценете сами.

Sport1Англичанин свири на ЦСКА София срещу Мура

УЕФА обяви и рефера на ЦСКА София за първия мач на армейците в тазгодишното издание на Лига Европа срещу словенския Мура.

Съдия на двубоя ще е англичанинът Лий Пробърт, който е един от най-елитните арбитри на Обединеното кралство.

Срещата между Мура и ЦСКА София ще се играе в четвъртък, 19 юли, от 21.00 часа, а реваншът е седмица по-късно на стадион “Васил Левски” в София.