Tag Archives: лиценз

УЕФА глоби ЦСКА София с 30 000 евро Вън Боклуците от БФС!!!

Отборът на ЦСКА ще трябва да плати глоба от 30 000 евро пред Дисциплинарната комисия на УЕФА. Евроцентралата привика “червените”, за да дават обяснения по нередности, открити при мониторинга на клуба. ЦСКА попадна под такъв заради отнетия лиценз пред 2008 г., срокът му е 5 години.

“Глобата е изцяло за пропуски при воденето на счетоводство, открити бяха сгрешени дати на падежи и т.н.”, заяви пред “Стандарт” адвокат Радостин Василев, който присъства на заседанието в Нион.

“Става въпрос за процедури на УЕФА, с които счетоводителите ни още изпитват затруднения.

Иначе хората ни разпитваха по три точки: ДДС-ото по трансфера на Платини от Черноморец, дълг от 26 000 евро към Славия за М’Боли и над 300 000 лева данъци за юли и август миналата година”, продължи юристът на ЦСКА, “За ДДС представихме документ, че водим дела с Черноморец. Славия ни даде бележка, че въпросният дълг е можело да бъде платен и през 2012 г., като вече това е направено.

Представихме документ, че законите в България позволяват обезпечаване на данъци с ипотека на имоти, които в случая дори надхвърлят като стойност забавените плащания. Приложихме и писмо от НАП, че процедурите отнемат 3-4 месеца, което е довело до забавянето, но всичко е изчистено”, каза още адвокатът.

Василев заяви, че лицензът на ЦСКА за Европа вече е бетониран, но трябва да се внимава след година, тъй като нови пропуски водят до по-тежко наказание от глоба: “Беше пълно с колеги, които излязоха с по 200-300 хил. евро глоба и пак бяха доволни, защото някои останаха без лиценз. Доколкото разбрах, сред последните е и един от турските грандове”.

Василев сподели, че в Дисципа на УЕФА е имало 20 доноса срещу ЦСКА, доста от тях от България.

Защо сме на мониторинг е ясно за всички! Боклуците от БФС бяха пуснали някаква фалшива декларацийка и се биеха в гърдите,че едва ли не са ни защитавали пред УЕФА, давали там обяснения заради ЦСКА!!!??? Нищо подобно! Този път на практика УЕФА ни защити лиценза!Фен-клуба на ЦСКА е взел всички мерки