Tag Archives: Камата

СТОИЧКОВ ПРИЗНА ЗА ЦСКА

Поставен съм в неудобно положение заради Литекс, каза Камата

Носителят на “Златната топка” Христо Стоичков призна с половин уста, че е гласен за президент на ЦСКА от новото ръководство, което се очаква да смени управлението на Гърнетата. Мегазвездата на българския футбол, който в момента е треньор на Литекс, говори за това пред камерата на Канал 3.

“Аз съм поставен в изключително неудобно положение, тъй като в първия кръг Литекс играе с ЦСКА. Ако победи Литекс след това някой ще каже, че заради мен ЦСКА е загубил титлата. Ако ЦСКА спечели, ще кажат, че Литекс е легнал, за да улесни бъдещото ми президентство на “Армията”. Изключително деликатно е положението за мен. Затова не искам по никакъв начин името ми да се свързва поне за момента с ЦСКА. Разговори с мен по този въпрос може да започнат официално едва след като смяната на собстмвеността стане факт. С Емил Димитров сме повече от приятели и сме разговаряли по въпроса, но всичко това има неофициален характер”, добави Стоичков.

Днес по обяд в пресклуба на БТА инициативният комитет за спасение на ЦСКА, който иска да влезе в управлението на клуба, ще даде пресконференция, на която ще обясни в детайли идеите и намеренията си.Боби Михайлов се подиграва с българския футбол

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков отново се изказа изключително остро срещу президента на Българския футболен съюз Боби Михайлов и управлението му. Камата говори по време на специална пресконференция преди представянето на „оранжевите“ за новия сезон.

„Това е една подигравка с българския футбол. Той за пореден път показа, че не милее. Него го интересува къде да щрака с пръсти. Това е подигравка – нито знаеш дали се дават мачовете по телевизора, кой кога ще играе…Има отбори, които трябва да пътуват по 500-600 километра, нито хотели са запазени, нито знаят кога ще играят, нито знаят какво ще е. Ние сме там като чучала. А това омръзна. Такива, които са мили колите в някакви сервизи, днес са фактор в българския футбол. И тези хора искат да управляват българския футбол. Как феновете да уважават футбола ни, как да ходят на мачове на националния отбор“, заяви Стоичков.

„Футболът е за хора, които го разбират. А не да сложим една вратовръзка и да пътуваме вляво или вдясно. Това е голямата беда и трагедия на българския футбол. Видя се какво стана с подлогата. Когато си подлога на един, не можеш да бъдеш подлога на другия. Цяла година хахо-хихи, хахо-хихи. Видяхме ги четирите големи отбора къде са – една голяма метла, и да ги няма. Защото това е подигравка. Не знаем колко отбора ще започнат в Б група, в А група, правилата не знаем, сменяме оня шеф на съдиите, знаете какъв беше подлизурко, обаче остава в комисията. Продължава да бъде подлога на друг. Сега, да се надявам, че Джугански няма да си сваля гащите, защото ми е голям приятел. Аз мога да му ги кажа тези неща. Трябва да е стриктен и директен. Който не става – във фризера. Само така може да се оправим“, добави наставникът на „оранжевите“.

„Но когато имаш срещу теб човек с костюм, вратовръзка, говори приятно, разбира, обяснява, че е приятел с Платини с тоя, оня… тези завършиха, няма ги. Даже не го броят за жив там, защото го пращат да годи на футзал. Това е голямата беда, едно е да си в големия футбол, друго е да те пращат на футзал“, добави Камата.

„Моята алтернатива ще ви я кажа, така че той да му мисли. За това го каня, много пъти ще го каня още, за да ми отговори на въпросите, които му зададох. Когато си гузен и нямаш смелост и да кажеш – да, искам да ти отговоря на тези три въпроса, така ще бъде в българския футбол. Защото аз ходя усмихнат, спокоен, весел, кеф ми е. Но те се крият, аз не се крия. Отсега искам да кажат правилата – кой ще играе догодина в евротурнирите. Първият, осмият, седмият, шестнайстият, или първия от Б групата. Може би и най-добрите два от В групите. Кой ще играе за Купата, кой ще играе от 1-о до 8-о място, от 9-о до 16-о. Всичко трябва да е ясно отсега”, завърши наставникът на Литекс.