Tag Archives: дългове

ПЕРНИШКИТЕ БОКЛУЦИ В ЦСКА С ДЪЛГОВЕ ЗА НАД 70 МИЛИОНА!

Вижте как “Титан” умишлено закрива най-големия български клуб

ЦСКА на практика е във фалит! Причината за това са ходовете на “Титан” в последните 2 седмици, в които се появи държавна воля “армейският” клуб да стъпи на краката си. Перничаните масово прехвърлят всички дългове на фирмата си “Титан Спорт” на ЦСКА. Резултатът – най-титулуваният български клуб има дългове, възлизащи на умопомрачителните 70 мил. лева! Подобни шокиращи цифри са излезли покрай подготвяната смяна на властта в Борисовата градина. Припомняме, че “Титан” пое ЦСКА в края на 2008-а, а за 4-те години управление го е водил към умишлен фалит. По този начин създателите на инициативния комитет за възраждане на ЦСКА  са изправени пред огромни проблеми в мисията си да спасят 31-кратните шампиони.

Цели 30 млн. лева дължи ЦСКА на банки. 18 млн. е заемът, взет от “Титан” от Банка за развитие, а 12 са получени от Общинска банка. Лихвите по тях вече възлизат на над 3 млн. лева. Гадното в случая е, че Димитър Борисов и Иво Иванов са използвали тези пари не за нуждите на клуба, а за да покриват задължения от бизнеса си със сметосъбирането.

4 800 000 лв. дължи ЦСКА на НАП. Част от парите са още от времето на Александър Томов, като са трупани и през управлението на боклукчиите. Тук те отново злоупотребяват, след като Димитър Борисов декларира, че с парите от зимната разпродажба на Янис Зику, Грегъри Нелсън, Спас Делев и Мишел Платини този борч е бил погасен. Нищо подобно. Входящите средства от трансфери не са постъпвали в сметките на клуба и изобщо не са били използвани за неговите цели.

Така се оказва, че 560-те хиляди евро дълг към Константин Жеваго, които изплуваха онзи ден, са бели кахъри пред евентуалните нови собственици. Освен тях се дължи същата сума на Черноморец. Сериозни са борчовете и към бивши футболисти и мениджъри. Жуниор Мораес обяви днес, че има да взима 300 000 евро от ЦСКА. 300 000 лева пък са дължими на охранителни фирми. Непрекъснато изплуват нови и нови съдебни дела за дължими суми, като на този етап те са над 80(!). Според запознати общата сума, която дължи ЦСКА понастоящем е над 70 милиона лева!

По всички закони на икономиката, ЦСКА трябваше отдавна да е обявен в несъстоятелност. Загадка остава защо държавата не се е намесила по-рано при тази явна схема за източване на клуба, където правенето на футбол и спорт е последната грижа на собствениците.Синята мафия не спи…

Стрихнин в супата на Любо

03.12.2009
Румен Илиев, Блиц/7 дни спорт

Няма оправия в нашата държава и това си е. Най-големите бандюги се разхождат на свобода с увиснали шкембаци и дебели ланци. Свирукат си, защото зад яките им гърбове са се свили съдебните мишоци, осигуряващи им спокойствие, топлина и уют.

Мишките също са сити, примамени от приятния шум на банкнотите, пуснати в джобовете им от същите тия мутрафони. Хората от подземния свят крачат уверено не само на родна територия, но и в чужбина, където развиват ли, развиват своя бизнес. Смърдящите на корупция политици – също, тъй като мишокът се е погрижил и за тяхната неприкосновеност.

В сравнение с тия господа Любослав Пенев изглежда като капчица пред безграничния мафиотски океан на Октопода, чиито пипала душат с все сила Светата Троица – съдебната, изпълнителната и законодателната власт.

Безспорен е фактът, че Любо има дългове, но защо за някои забраната да напускат България не важи, а за него е в пълна сила? Пенев нямаше намерение да емигрира в Лондон, за да върти подмолен бизнес или да продава значки край “Крейвън Котидж”, а да води ЦСКА във важен европейски мач срещу Фулъм.

Младият треньор обаче получи шамар, който се стовари не само върху него, не само върху армейския клуб, но и върху българския футбол. Как така клоунът Сашо Томов, обрал до шушка “Кремиковци” и ЦСКА, бе пуснат в същата тази Англия да омъжва щерка си, а после и просто ей така – да поразгледа Лондон (сякаш не го е виждал), а Любо остана заклещен на родна територия? Ами отговорът е ясен. Хитрият Лупи е част от гадните пипала. Той си е постлал чергичката, бил е чело в земята. Извоюва си правото да пътува, макар да е престъпник.

Но дребните рибоци като Любослав Пенев биват изядени и схрускани, защото все някой трябва да опере пешкира.

Всъщност, да не си на мястото на Любо. Поставен между чука и наковалнята, 43-годишният спец със сигурност в момента си блъска главата, проклинайки деня, в който подписа договор с ЦСКА. Не заради резултатите и натрупаните загуби, а заради отношението на тези под и над него в червената йерархия.

Първо някои от футболистите се помислиха за недосегаеми, хванали Господ за шлифера. А после и босовете, които незнайно защо вече пети месец не изплащат заплатата на треньора. Зад кулисите се говори, че една от причините Любо да забави изплащането на прословутия си кредит е липсата на пари в Борисовата градина. Защото в една от клаузите на неговия договор е упоменато, че част от заплатата му ще бъде превеждана за изчистване на финансовия дълг.

И ако преди месец Любо хвърли оставката си, но после се вразуми и остана, сега всички факти и събития сочат към окончателно напускане. Този път – завинаги. Мисля, че Любо не заслужава такава участ… Вярно, има една поговорка, която гласи: Кой каквото си надроби, това сърба.

Сега обаче някой друг сипа стрихнин в супата на Пенев. За жалост сравнението с гениалното произведение на сър Пелъм Гренвил Удхаус свършва само със заглавието. Хуморът в Любовия случай е заменен с отчаяние…