Tag Archives: ГЕОРГИ АТАНАСОВ

ГЕОРГИ АТАНАСОВ: Кой иска „легитимно” мъртъв ЦСКА?

Българинът страда от клиничен синдром на интелектуално и морално късогледство. Тази стара истина се потвърждава и от изявите на така наречените „легитимисти”, изскочили от дупките след последните събития около ЦСКА. 99 процента от тях естествено са откровени врагове, които всеки ден палят свещи за гибелта на „червените”. В компанията има и един файтон „свои”, равни на статистическа грешка, играещи на книжна „социалдемокрация”, когато под краката ни се продънва историята. Тези последните се превръщат в съучастници на явните душмани и работят за тяхната мечта – да няма силен и достоен ЦСКА, въобще да го няма генетичният им червен кошмар…

Какво всъщност искат поддръжниците на Търговския закон, които обвиняват гражданската съпротива срещу „Титан АС” едва ли не в антиконституционни действия? Кого защитават разните нереализирани самодейци от интернет, платените медийни подлоги на „боклуците”, политическите покровители на Батков от БСП и неколцината неадекватни фенове, купени или сплашени от „гърнетата”?

Тези пишман легитимисти най-напред искат ЦСКА окончателно да бъде погребан от своите така наречени собственици. Не им стига сегашното положение – без отбор, без стадион, без школа, с висящ лиценз за Европа, с мръсносива икономика на „Армията”, с черно тото и продадени титли! Очевидно тази будна кома не ги устройва. Целта им е мъртъв ЦСКА! Окончателно и безвъзвратно! Погребан легитимно и според предписанията на Търговския закон от Димитър Борисов и Иво Иванов! Именно затова търсят … банкови гаранции от потенциалните инвеститори и търсят под вола теле в защита на пернишките аферисти.

Публично ще попитам радетелите на буквите и алинеите – според тях легитимна ли е практиката на „боклуците” да оставят отбора с 12 полеви играчи за Лига Европа и в началото на първенството?

Легитимно ли е „Армията” постоянно да виси с лиценза си?

Легитимни ли са трите летни „селекции” ала Спрокел, Янев и последния нелегален аржентинец?

Легитимен ли беше „трансферът” на Мишел Платини в Динамо (Букурещ) за … 10 000 евро?

Легитимно ли е парите от продажбите на играчи да изчезват по трасето на сивата икономика, а в касата на клуба да няма средства за най-елементарни текущи разходи?

Легитимни ли бяха „точните резултати” срещу Миньор, Славия, Ботев (Вр) и … Лудогорец?!

Легитимни ли са от спортна и морална гледна точка заплатите на Иван Бандаловски и Коста Стоянов, съответно приблизително 35 000 и 30 000 лева, срещу 600 на Грънчов?!

Легитимни ли са парите, плащани на Томас и Боладо – по двайсетина хиляди евро на месец?

Легитимни ли бяха близо петдесетте бона за вратаря-троянски кон М’Боли?

Легитимна ли е търговията с титлата от четири години насам?

Легитимно ли е сезон след сезон да правиш шпалир на всеки, който е готов да ти плати за … второто място. Разбирате ли защо „боклуците” легнаха на Домусчиев? Как си представяте, че без лятна подготовка и с 12 футболисти щяха да атакуват Шампионската лига? „Легитимните” умишлено бягат от първото място, което би направило далаверите им доста по-трудни. Оставям настрана политическата поръчка от покровителите на Батков, които най-напред отнеха лиценза на ЦСКА, а после натрапиха „гърнетата”, за да държат великия „армейски” клуб на изкуствено дишане.

Още веднъж подчертавам – за чуждите е ясно. Какво можем да очакваме да речем от вестника на Чорни или от свирките на Трактора? За тях е добро всичко лошо за ЦСКА и точно по тази причина бранят на живот и смърт „титаните”. Но какво искат „своите” – петковци, офанзиви, чартърници, послушници и други подобни „социалдемократи”? Нима ще посочат един-единствен аргумент в полза на „боклуците”?

Има ли една-единствена точка, по която Борисов&Иванов могат да бъдат защитени? Какво направиха те за ЦСКА през последните четири сезона? Какво спечелиха освен две утешителни купи? Дори „инвестициите”, с които се бият в гърдите, всъщност са надписани заеми, чрез които се източва клубът за години напред. Платили са я има, я няма милион лева при транзакцията след Митал, а оттам нататък – само далавери, „фактури”, адвокатски номера и счетоводни врътки по системата „от единия джоб в другия”. Затова сега могат да извадят колкото си искат вътрешнофирмени задължения – 30, 50, 100 милиона?! Очевидно това е „легитимността”, която бранят техните адвокати – да умъртвят ЦСКА чрез регистрацията в Търговския закон. Все едно става дума за бакалница или ЕТ…

И вижте кои са защитниците на „боклуците” и си правете изводите – вестникът на Чорни, „сините” медийни свирки, двама-трима всеизвестни „червени” чартърници и „меките социалисти” около Сергей Станишев. Не искам да нареждам в тази гадна компания момчетата от „Офанзива”, които са верни АРМЕЙЦИ, но изглежда не могат да степенуват приоритетите. Затова скачат срещу Дучето, който може да всякакъв, но е изключителен организатор, лидер и обществен фактор. Освен всичко друго той е и символ на червената кауза от близо 15 години насам, с когото се съобразяват дори институциите в държавата. Неприятно ми е да го казвам, защото става дума за бойци от сектор „Г”, но тези, които онзи ден излязоха срещу Димитър Ангелов в ефира на Сашо Диков имаха визия, напомняща по-скоро за… Подуяне, отколкото за офицерския стадион в Парка на свободата.

За пореден път призовавам младите хора от Северната трибуна – правете избори, издигайте водачи, но след като „боклуците” бъдат изринати от Храма. Сега това е най-важното! В живота има моменти, когато всичко друго остава на втори план в името на оцеляването. А Дучето е важен, много важен, дори незаменим в ситуация като сегашната. Използвайте неговата сила, пък после гласувайте „за” и „против”..В крайна сметка каузата на ЦСКА е над всички!

Враговете постигнаха своята съкровена цел – вътрешната битка за ЦСКА отклони вниманието от мръсниците в БФС, които продължават геноцида срещу 31-кратните шампиони. Последният пример е

номерът с картотеките между 31 август и 1 септември. Така ще е докато „червената” общност води битки със себе си, а не скочи да измете и „боклуците” от Перник, и „перуките” от „Иван Асен II”26. Ще го кажа за стотен път – най-важният фактор за спасението на ЦСКА е сектор „Г” и неговата гражданска съпротива. Не само в интернет, а на стадиона и на улицата, където трябва да гърми „Вън боклуците!”. По законния ред и като граждански коректив.

И за финал искам да знам – какво предлагат адвокатите на „легитимните” палачи на ЦСКА – може би да ги чакаме още четири години да се гаврят с родовата памет и любовта на милиони българи? Няма да стане! Ако трябва всичко ще се обърне с главата наопаки, за да се оправи! Сега или никога! Ако не изхвърлим мръсотията от “Армията” в предизборната година, ще трябва да страдаме още много време. Това ли искат защитниците на тези, които превърнаха великия армейски клуб в жив труп?

А пък, ако и новите не стават, борбата за спасение ще продължи до дупка! ЦСКА го заслужава! Заради родителите ни, заради нас, и заради децата ни!

И за финал – за каква”легитимност” ще смърдят платените курви и безплатните тъпанари ако утре УЕФА отнеме международния лиценз на ЦСКА за три години? Да не говорим за първенството, което “боклуците” продадоха преди да е започнало…

P.S. Разполагам с документация за „сивата икономика” и „прането” на „боклуците” – перо по перо. И не само аз! Ще я видите в най-скоро време, защото те нямат съзнание за престъпленията си и търсят обществена война, която не могат да спечелят…

 

ГЕОРГИ АТАНАСОВКой плаче за „боклуците”?

Както предположих веднага след като беше обявена гражданската инициатива за възраждане на ЦСКА на бял свят изскочиха очаквани и изненадващи адвокати на „боклуците”. И докато реакцията на враговете на „червените” е логична, не така стоят нещата с неколцината дървени философи, които уж изразяват особено мнение в рамките на общността. Но хайде по ред на номерата…

Ясно е, че за такива като радио „Подуяне” и вестника на Майкъл Чорни една промяна на „Армията” звучи като кошмар. Тези тарикати не са толкова глупави и знаят, че докато „титаните” са на власт ЦСКА ще продължава да се гърчи в будна кома. Тази ситуация прекрасно ги устройва и по тази причина сега бранят като матросовци „гърнетата”. Лягат и стават с Търговския закон и АД-тата, броят парите на потенциалните инвеститори и леят крокодилски сълзи за бъдещето на отбора, срещу когото водят мръсна война повече от две десетилетия.

Има един пословичен измекяр на всеки новоизлюпен провинциален футболен феодал, който искрено страда, че ЦСКА не сподели съдбата на „армейците” от Дукла (Прага) или Хонвед (Будапеща). И сега именно този ловешко-делиормански блюдолизец е тръгнал да разсъждава кое е добро и кое не за 31-кратните шампиони. И още нещо за курвенската природа на подобни „доброжелатели” – до вчера сипеха всевъзможни гадости по адрес на „титаните” и едва ли не ги изкарваха канибали и детеубийци, а от няколко дни са ги припознали за „легитимни собственици”, страдащи под ударите на улицата. Защо ли? Много просто – страхуват се, че при една промяна ЦСКА рано или късно ще тръгне нагоре и ще им развали рахатлъка.

И току-виж засвирили и на друга измамна струна – как властта уж предизборно е осиновила „червените”?! Как ви изглежда тази манипулация след двайсетгодишния държавен геноцид срещу ЦСКА? След двойния стандарт около базите? След като правителството на Иван Костов осигури милионите на Чорни за „Герена” срещу мобилния монопол? След като „червените” деца бяха прогонени от „Червено знаме” заради новата зала и оттогава се скитат немили-недраги по селата край София, докато „сините” галеници на всички власти се ширят в Подуяне и на стадион „Раковски”? А руската банка в добавка към мобилните милиони?Ами поредицата нови и нови спонсори на опашка за сините екипи? И как така изведнъж заговориха за „държавна намеса” при положение, че Левски полуофициално е казионен отбор на футбол и бюджетен по олимпийските дисциплини, а ФК Берое си плаща масрафа с парите на „Марица изток”?!

Чуждите са ясни, но да погледнем и към „своите”. Откакто бе обявен Инициативният комитет не минава ден без някоя виртуална мижитурка да се прави на интересна, скрита зад удобната си анонимност. „Титаните” все пак давали нещо, как така ще им вземат акциите, защо точно тези са излезли напред, всяка смяна донасяла по-лошо и т.н. Защо Дучето, защо Атанасов, защо Чезари, защо Емил Димитров? Заслужава ли си да им отговарям при положение, че 99,9 процента от „червената” общност е категорична в своята позиция? И все пак, не смятам да премълчавам именно заради тези верни АРМЕЙЦИ от цялата страна и зад граница, които страдат ден и нощ за любимия отбор. Затова отварям няколко реторични въпроса…

Първо – може ли „боклуците” от Перник да претендират за капчица морална легитимност след всичко онова, което причиниха на ЦСКА през последните четири сезона? Кога бе достигната критичната точка на антилегитимността – може би в Симитли, срещу Мура, онзи ден в Ловеч или още по-рано срещу Миньор, Славия, Ботев (Вр), Лудогорец? Нима ЦСКА е бакалница, за да бъде слаган под знаменателя на Търговския закон? А не бяха ли „легитимни” от формална гледна точка и Жан Виденов, и Саддам Хюсеин, и Муамар Кадафи? Не беше ли „законен” и Митьо Селския в Ботев (Пд)? В крайна сметка не е ли легитимен и агент Тара в Подуяне, макар че практически не управлява от Нова година насам? И дали някой левскар се вълнува от това какви точно акции държи Батков и дали някой ще му плаща за тях?

Второ – защо тези и тези са начело на гражданската съпротива срещу „боклуците”? Ами, защото все някой трябва да каже А и Б. Доста пъти през последните дни заявих, че Инициативният комитет говори от името на АРМЕЙЦИТЕ от различни поколения и слоеве, които повече не могат да търпят престъпленията срещу ЦСКА. Ако някой иска да поеме публичната роля, да заповяда на секундата. Всеки е добре дошъл за каузата! Защо Дучето? Защото той е председател на Централния клуб на привържениците, който като обществена формация контактува с държавните институции. Нека изметем боклука от Парка на свободата, пък после феновете да си правят конгрес и да гласуват така както намерят за добре.

Трето – защо всяка следваща власт на „Армията” носи по-големи беди от предходната? Вероятно, защото не сме попаднали на подходящите хора, а освен това средата е крайно враждебна. Тръгне ли някой адекватен инвеститор към ЦСКА, по правило го връхлитат беди. Дано най-сетне държавата е узряла за разбирането, че не може да бъде майчица само за Подуяне. Ако ли не, ще трябва да й го припомним в тъмната стаичка. Така както „червената” общност наказа Сергей Станишев за заговора „Лицензгейт” в полза на „Герена”.

Четвърто – защо Атанасов участва в свалянето на поредица управници в Борисовата градина? Много просто – как бихте постъпили спрямо нечистите комбинатори около „Мултигруп”, които през есента на 1998-ма пробиха Димитър Пенев за 0:8 в Ловеч? Или след тото-продажбата на титлата през 2006-та? А след престъпленията на „боклуците”? Ако смятате, че един нормален привърженик на ЦСКА може да изтърпи тези издевателства върху своята любов, това значи само едно – ние сме от различни планети. Аз оставам на своята, тоест на червената, а неколцината анонимни дървени философи и адвокати на дявола могат да се пробват като пастори сред циганите, работещи за фирма „Титан АС”. Сред тях и без това са плъзнали какви ли не протестантски секти…

И за финал – на живот и смърт абсолютен червен консенсус срещу „боклуците”! Сега или никога, а после ще оправяме вътрешните различия. Когато се води Отечествена война всички подробности и нюанси остават на заден план. Справка – Сталин, Рузвелт и Чърчил срещу Хитлер…

ГЕОРГИ АТАНАСОВ