Tag Archives: Венцислав Живков

Дучето: Думите на Венци Живков признание ли са за управленски провал?

Председателят на клуба на привържениците на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето получи интересно предложение от изпълнителния директор на “червените” Венцислав Живков. Бившият служител на МВР призова Дучето да поеме клубните дела, да извади пари за отбора и да назначи Ивайло Цветков-Главата за директор. Sport1.bg потърси Димитър Ангелов за коментар.

– Дуче, ще започнеш ли работа в ЦСКА?

– Амбиции да управлявам ЦСКА нямам. Това, което правя, го правя от сърце и единственото, което искам е да продължавам да го правя. Желанието ми е сектор “Г” да бъде най-силният и най-великият. Да бъде трибуна на верността. Моята работа е на северната трибуна и това, което се иска от мен винаги съм го давал, давам го и ще продължа да го давам. Благодаря за предложението на г-н Живков. Предполагам, че това е един вид признание за организацията, която създава клубът на привържениците на ЦСКА. Тук обаче изникват няколко логични въпроса. Означават ли тези думи, че собствениците на клуба са готови да го продадат и да се оттеглят? Значи ли, че има проблеми с издръжката на ЦСКА, щом искат пари от мен? Значи ли, че г-н Живков признава управленски и организационен провал, след като предлага хора (Ивайло Цветков), които да го заменят? Ако това е така, нека бъде заявено, но коректно. Така както го направи собственикът на Локо Пд. И да не се съмняват, че ще се намери кой да издържа ЦСКА, а дотогава от сърце им желая само успехи.

– Проблемите на ЦСКА изцяло на ръководството ли се дължат?

– ЦСКА е слава, традиция и история, написана от достойни футболисти и управници. За да имаме уважение и доверие на тези хора, които в момента са собственици на ЦСКА, е необходимо те да бъдат на висотата на онези, които са управлявали клуба преди тях.

– Ще подкрепяте ли ЦСКА по време на следващите мачове на отбора?

– Както казах по-горе, Димитър Ангелов и Ивайло Цветков нямат амбициите да управляват клуба. На тях им е напълно достатъчно да бъдат навсякъде с любимия си отбор и да го подкрепят от първата до последната минута така, както е било навсякъде, пък макар и от външната страна на оградата, както беше срещу Мура в Словения. И нека да е ясно, дай Боже да продължим, ще бъдем и в Киев. Ще бъдем навсякъде за този отбор. Феновете на ЦСКА, в това число Димитър Ангелов и Ивайло Цветков, не са проблем и не могат да бъдат проблем на клуба и на онези, които обичат този клуб. Те могат да бъдат и са проблем само на онзи, който не е от ЦСКА.

– Продължавате ли да стоите твърдо зад наставника Стойчо Младенов?

– Декларираме 100% доверие към старши-треньора Младенов и заставаме зад всяка една от думите си от декларацията, която разпространихме след събора на привържениците на ЦСКА на Хасковските минерални бани.

Цветомир ЛазаровЦСКА върна базите си в Годината на Дракона

ЦСКА София официално е собственик на стадион “Българска армия” и прилежащите към нея бази, както и на базата в Панчарево. Това бе обявено на пресконференция, на която присъстваха министър Свилен Нейков, както и собственикът на ЦСКА София Димитър Борисов, президентът Димитър Пенев и изпълнителният директор Венцислав Живков. Договорът е за срок от 20 години.

Двете страни положиха подписите си под контракта и това вече позволява на “армейците” да започнат инвестиции в собствените си бази.