Tag Archives: Боби Михайлов

Боби Михайлов се подиграва с българския футбол

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков отново се изказа изключително остро срещу президента на Българския футболен съюз Боби Михайлов и управлението му. Камата говори по време на специална пресконференция преди представянето на „оранжевите“ за новия сезон.

„Това е една подигравка с българския футбол. Той за пореден път показа, че не милее. Него го интересува къде да щрака с пръсти. Това е подигравка – нито знаеш дали се дават мачовете по телевизора, кой кога ще играе…Има отбори, които трябва да пътуват по 500-600 километра, нито хотели са запазени, нито знаят кога ще играят, нито знаят какво ще е. Ние сме там като чучала. А това омръзна. Такива, които са мили колите в някакви сервизи, днес са фактор в българския футбол. И тези хора искат да управляват българския футбол. Как феновете да уважават футбола ни, как да ходят на мачове на националния отбор“, заяви Стоичков.

„Футболът е за хора, които го разбират. А не да сложим една вратовръзка и да пътуваме вляво или вдясно. Това е голямата беда и трагедия на българския футбол. Видя се какво стана с подлогата. Когато си подлога на един, не можеш да бъдеш подлога на другия. Цяла година хахо-хихи, хахо-хихи. Видяхме ги четирите големи отбора къде са – една голяма метла, и да ги няма. Защото това е подигравка. Не знаем колко отбора ще започнат в Б група, в А група, правилата не знаем, сменяме оня шеф на съдиите, знаете какъв беше подлизурко, обаче остава в комисията. Продължава да бъде подлога на друг. Сега, да се надявам, че Джугански няма да си сваля гащите, защото ми е голям приятел. Аз мога да му ги кажа тези неща. Трябва да е стриктен и директен. Който не става – във фризера. Само така може да се оправим“, добави наставникът на „оранжевите“.

„Но когато имаш срещу теб човек с костюм, вратовръзка, говори приятно, разбира, обяснява, че е приятел с Платини с тоя, оня… тези завършиха, няма ги. Даже не го броят за жив там, защото го пращат да годи на футзал. Това е голямата беда, едно е да си в големия футбол, друго е да те пращат на футзал“, добави Камата.

„Моята алтернатива ще ви я кажа, така че той да му мисли. За това го каня, много пъти ще го каня още, за да ми отговори на въпросите, които му зададох. Когато си гузен и нямаш смелост и да кажеш – да, искам да ти отговоря на тези три въпроса, така ще бъде в българския футбол. Защото аз ходя усмихнат, спокоен, весел, кеф ми е. Но те се крият, аз не се крия. Отсега искам да кажат правилата – кой ще играе догодина в евротурнирите. Първият, осмият, седмият, шестнайстият, или първия от Б групата. Може би и най-добрите два от В групите. Кой ще играе за Купата, кой ще играе от 1-о до 8-о място, от 9-о до 16-о. Всичко трябва да е ясно отсега”, завърши наставникът на Литекс.Корупцията на Лудогорец стигна до УЕФА!

Европейската футболна централа е информирана от български източници за съмнителните практики на ФК Лудогорец в „А” група. Естествено на първо място става дума за двойното „сношение” на фирмения клуб от Разград с Миньор. Както всички у нас отлично знаят най-напред се разигра „детско порно”, когато шефът на перничани Никифор Вангелов пусна юноши в домакинския мач срещу тима на Кирил Домусчиев.
Малко по-късно „жълто-черните” бяха щедро „допингирани” от Делиормана, за да играят на живот и смърт срещу другия претендент за титлата – ЦСКА. Според източници от рудничарския град и от футболните среди става дума за сума от порядъка на 300-350 хиляди лева?! Самият собственик на Лудогорец публично призна, че не вижда нищо лошо в „стимулирането” на трети отбори…

Да, ама УЕФА отдавна си е казала тежката дума по казуса. Конкретният повод бе преди пет години, по време на квалификациите за Евро-2008, когато олигархията в Русия имаше намерение да плати на хърватите, за да ги стимулира за победа срещу Англия в Лондон. В процеса на скандала стана ясно, че от Москва са предлагали по стотина хиляди евро на футболист плюс четири мерцедеса за най-силните играчи на „шахматистите”…

Англичаните естествено реагираха и УЕФА отсъди: „ ВСЯКА ДОПЪЛНИТЕЛНА МОТИВАЦИЯ ЗА ТРЕТА СТРАНА СЕ СМЯТА ЗА ПОДКУП!” А Дисциплинарният правилник на евроцентралата предвижда – от предупреждение и глоба до забрана за участие в официални турнири за определен срок.

Така че е „нежната корупция” на Лудогорец, маскирана под наглото „алиби” за … подпомагане на клубове с по-скромни финансови възможности, може да мине само пред нелегитимния БФС и слугинските български медии. Според стандартите и критериите на УЕФА и ФИФА плащачите от Делиормана би трябвало да бъдат изхвърлени от „А” група, тъй в тяхната практика има не само прецедент, а и рецидив: най-напред манипулиран отказ от съперничество при „детското порно” , а после „мокра поръчка” в особено големи размери, представена като „стимул” срещу трети отбор. И всичко това представлява публична тайна след огромния обществен отзвук. На санкция подлежат и партньорите в корупционната схема от Перник…

Реакция от БФС естествено не може да се очаква, тъй като са известни топлите отношения на „перуките” с Разград. По тази тема наскоро Христо Порточанов заяви пред агенция „Блиц”, че Боби Михайлов слугува на Кирил Домусчиев. И добави, че медийният и държавен любимец дължи купища пари на различни фирми, ангажирани около изграждането на стадиона и базата в Разград…

Няма съмнение, че членът на Изпълкома на УЕФА Боби Михайлов с всички средства ще прикрива истината за съмнителните практики на своя Спонсор. Впрочем това вече се случи, тъй като до този момент умишлено се крие нарочно писмо от Нион, в което точка по точка са разгледани подозрителни мачове на Лудогорец. Подобна „секретна” кореспонденция има и по адрес на „Герена”, но това не е изненада за никого.

Добре все пак, че се намират нормални българи, които директно разкриват на УЕФА и ФИФА нашенските футболни „тайни”, известни на милиони хора без право на глас. Казано по друг начин – всеки знае, че “стимулът” на Домусчиев за Перник има две опции – едната – Миньор да играе срещу ЦСКА и другата – да свали гащи пред Лудогорец. Има ли друго мнение?

Sport1.bg