Tag Archives: Абел Анисе

Адвокатът по спортно право Георги Градев: БФС се подиграва с ЦСКА

Адвокатът по спортно право Георги Градев, който е и голям враг на сегашното ръководство на БФС, заяви, че централата се подиграва с ЦСКА. Става дума за наложената наскоро забрана за картотекиране на нови играчи.

“От БФС се подиграват с ЦСКА. Не може за няколко часа Спортно-техническата комисия да сезира Дисциплинарната и без да уведомят ЦСКА, да вземат решение да забранят картотеките.

Искам да видя дали ще погазят още една своя наредба. Когато ЦСКА подаде жалба в Апелативната комисия, БфС няма никакво право да спре картотеките на новите играчи. Ако не спазят и тази разпоредба, просто не знам”, коментира Градев пред “Тема спорт”.

“Ще видите, че ако дойде ново ръководство на ЦСКА, още на следващия ден тази забрана ще бъде отменена. Това е просто опит за натиск върху сегашните шефове на клуба.
Абел Анисе ще може да играе. Той бе картотекиран още на 13 юли и игра срещу Мура, така че с него няма да има проблем. Проблемът е с дошлите след мачовете със словенците.

Ако забраната за картотеки не падне преди изтичането на август (б.а. – тогава затваря трансферният прозорец в Европа), Платини няма да може да играе за ЦСКА”, добави Георги Градев.След дъжд качулка – най-накрая картотекираха Абел Анисе за ЦСКА София

След като разпродадоха най-добрите играчи и продадоха и двете купи на псевдо-шампионите от Делиормана, загриженото ръководство се понапъна и успя да спечели битката за Анисе.

Бъдещето на Абел Анисе в ЦСКА София е вече решено. Днес нападателят бе картотекиран за новия сезон и вече ще може да направи дълго чакания си дебют с червената фланелка. Новината съобщи специалистът по международно право Георги Градев, който на дълго и на широко обясни, че претенциите на Черноморец са неоснователни.

Припомняме, че мадагаскарският футболист не получи картотека за изминалия пролетен полусезон, което го лиши от игрови опит за близо половин година. „Акулите“ и „червените“ дълго време спореха в медийното пространство и прилагаха куп документи, за да докажат правотата си. Адвокатите на ЦСКА София пък правеха всичко възможно да получат жълтата карта на играча, като дори той щеше да играе за тима под наем от трети клуб. В крайна сметка обаче от БФС не дадоха картотека на играча и Стойчо Младенов така и не успя да го използва.

По време на контролите Абел Анисе се включваше с огромно желание и мотивация, но в играта му пролича липсата на игрови опит от официлани мачове. Със сигурност обаче мадагаскарския млад талант ще попадне в титулярните 11 на Стойчо Младенов за мачовете от Европа и тези от родния шампионат.