Category Archives: БФС

Привържениците на ЦСКА сезираха Дисциплинарната комисия на БФС след провокациите на играчи от Лудогорец

След провокациите на играчи от Лудогорец привържениците на ЦСКА сезираха Дисциплинарната комисия на БФС

След провокациите на играчи от Лудогорец привържениците на ЦСКА сезираха Дисциплинарната комисия на БФС.

След като председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев призова клубовете и привържениците да сезират за нередности известният привърженик на “червените” Никола Дарпатов се възползва от този призив и официално сезира комисията към БФС за провокациите на играчите от Лудогорец.

Целият текст на сигнала, като армейските привърженици очакват същото отношение, което бе проявено при наказанието на Фернандо Каранга:

На вниманието на Дисциплинарната комисия на БФС

Уважаеми дами и господа,

Бих желал да ви сезирам относно инциденти свързани със срещата от XXVIII кръг на Първа професионална лига между съставите на ПФК Лудогорец 1945 и ПФК ЦСКА София, които са в груб разрез с принципите на феърплея.

1. След отбелязнавето на третия си гол в мача състезателите на ПФК Лудогорец 1945 демонстративно отидоха да празнуват попадението си пред привържениците на гостуващия тим. Същите правеха неприлични жестове към зрителите, сред които имаше и сериозен брой деца.

2. Състезателят на ПФК Лудогорец 1945 Светослав Дяков по време на срещата многократно отиваше при привържениците на гостуващия тим, които наблюдаваха мача от сектор “В” на ст.”Лудогорец Арена” и ги приканваше да нахлуват и да търсят саморазправа с него. Състезателят Дяков също така показваше неприлични жестове към зрителите.

3. Състезателят на ПФК Лудогорец 1945 Марсело Насименто Коща подобно на Светослав Дяков многократно отправяше неприлични жестове към привържениците на ПФК ЦСКА София.

4. Състезателят на ПФК Лудогорец 1945 Върджил Рой Мисиджан използваше всяко изпълнение на ъглов удар пред сектор В за провокативни жестове към привържениците на гостуващия тим.

Поведението на въпросните състезатели освен, че е в нарушение на феърплея създава и предпоставки за опасни инциденти. Конкретно състезателят Дяков се опита да провокира нахлуване на зрители, което би могло да има изключително тежки последствия за всички страни и би довело до нарушаване на обществения ред и законите на страната. Практически с поведението си състезателят Светослав Дяков създаде опасност от размирици, които биха били опасни за здравето и на състезателите и на зрителите на футболната среща.

Искам също така да припомня, че само преди няколко дена Дисциплинарната комисия санкционира състезателя на ПФК ЦСКА София Луиш Да Силва Фернандо за събития развили се след края на футболната среща от XXVI кръг на Първа професионална лига между съставите на ПФК ЦСКА София и ПФК Левски София и които нямаха потенциала да застрашат живота и здравето на зрителите.

Надявам се, че Дисциплинарната комисия ще демонстира еднакъв критерии при вземането на своите решения и ще санкционира подобаващо всички замесени в събитията състезатели на ПФК Лудогорец 1945.

С уважение

След провокациите на играчи от Лудогорец привържениците на ЦСКА сезираха Дисциплинарната комисия на БФСВСИЧКИ НА СТАДИОНА! 21 НОЕМВРИ, ПЕТЪК, 17:45Ч.

ВСИЧКИ НА СТАДИОНА! КУР ЗА КРЕНВИРШИТЕ ОТ ЛУДОГОРЕЦ РАЗГРАД И КИРЧО ГЕЛА!

Армейци,

Поредното скандално решение по определяне на датите и часовете на мачовете от българското футболно първенство беше потвърдено вчера. Не за пръв път ощетеният отбор е ЦСКА София, а облагодетелстваните са силните на деня.

Изключително безумие е първите два отбора в класирането да играят един срещу друг в петък от 17:45 часа.

В този случай причината не е нито междинен кръг, нито избори в близките дни, нито несъгласие на полицията мачът да е в по-късен час, нито липса на осветление на стадиона. Ясно заявената причина е само една – програмата на “националната кауза” да бъде максимално удобна заради мачовете в Европа. И ако това, че денят е петък, може да се преживее някак, то началният час е абсолютна гавра с поне 10 хиляди българи, които биха подкрепили любимия си отбор в този мач. През миналите сезони подобни часове бяха продиктувани от телевизията, държаща правата, която в по-късните часове излъчваше “изключително гледаеми риалити формати”. Този сезон телевизията е друга и това оправдание не важи, а и часът е неудобен дори и за тези, които искат да гледат мача пред екраните. Така с пълна сила лъсва истинската причина за това решение – прави се всичко възможно ЦСКА София да играе пред колкото се може по-малко публика и домакинското ни предимство да бъде намалено.
Инициаторът на това също е ясен – самозабравилият се “благодетел” на отбора от Разград. Като собственик на “Футбол Про Медия”, фирмата посредник при уреждането на ТВ правата, за него е детска игра да нарежда програмата в свой интерес. В цялата тази картинка БФС естествено обслужват силните на деня и чинно изпълняват техните нареждания.

БФС - БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗНо хората с фалшивите коси са ни кристални ясни, а също са ни и най-лесни. Явно урокът от миналото лято не е научен…

Всичко това се случва по изключително явен и нагъл начин – местният феодал вече се чувства безнаказан и всесилен да коли и беси из цялата страна. Създаде си отбор-играчка, в който да налива милиони, и напада всеки, който не се чувства длъжен да харесва творението му. Докара си фенове, намери си “коментатори-патриоти”, но едно нещо не му дава мира. Истинските фенове на футбола в България, които подкрепят своите традиционни отбори. С наглото си и арогантно поведение той отдавна си спечели тяхната искрена омраза. Човекът с прическата и гела много добре знае, че “бедните души” през “онези” години не са имали майка-директор на завод, който по-късно да приватизират. Не са и търгували с “шлифери и маратонки”… “Бедните души” работят от понеделник до петък, от 9 до 18, затова и 17:45 е неудобен час за тях. Но “благодетелят” цели точно това – те да бъдат по-малко и по възможност да не чуе какво мислят те за него. Той обаче не е сам – като него има много. Цяла прослойка, която по един “друг” начин се издигна в последните 25 години. Самозабравили се се изживяват като морални стожери на обществото, бият се в гърдите, че създават работни места, че помагат на спорта и т.н. А всички знаем каква е истината и как партията-майка им даде “бизнес”. Но кукловодите днес дават, утре взимат… Виждали сме и далеч по-богати и силни хора да се сгромолясват за дни, пресен пример има и с президента на един друг клуб. Някои от тези “богати и силни” сега се крият из екзотични страни, други вече не са между живите…

Анонимни журналистчета от екрана винаги ни дават за пример безумните закони за “футболното хулиганство” в Англия. Защо обаче никой не споменава, че там в делничен ден дори и в 6-та дивизия мачовете се играят от 19:45 местно време, на осветление? Защо никой не дава за пример многобройните случаи, когато началото на мачове е било забавяно, защото феновете не могат да достигнат стадиона поради задръстване или струпвания на входовете? Защото така им е изгодно… Телевизията, излъчваща мача, знае много добре за тези случаи, защото излъчва английски мачове от над 10 години. Бъдете сигурни, че в 17:45 на входовете на “Армията” опашките ще са огромни и този път хората няма да са виновни, че са дошли късно. Настояваме ръководството на ЦСКА да направи всичко възможно и мачът да не започва докато всички струпани по входовете хора не успеят да влязат. А ние ще направим и невъзможното…

ЦСКА СОФИЯ - ТОВА Е БЪЛГАРИЯ!На 21.11 не е просто поредният мач, не е просто мач за 3 точки, не е мач за първо място. Това е сблъсък на изстрадалия български народ срещу такива като “благодетеля”. Срещу тези, които си мислят че са безнаказани, че са всесилни, че са над закона… Че възмездието никога няма да ги застигне, че могат да си играят със съдбите на хората..

Въпреки всичко, въпреки тях на 21.11 бъдете на “Армията”. Съберете цялата си злоба, която сте натрупали срещу тях през годините и я вземете с вас на стадиона. Нека го превърнем в ад за човека с прическата и отбора му. А някои ден, когато заспалият ни народ се събуди, за такива като него ад ще бъдат не само стадионите, но и всяко кътче от родината ни!

Фен клуб Сектор “Г”