Никой от БФС в не смее да връчи титлата на ЦСКА на “Армията”

Сините комунисти в БФС са изправени пред заплетен въпрос, който ще възникне на дневен ред, ако ЦСКА спечели следващите си два мача – домакинството на Ботев (Враца) и гостуването в Перник на Миньор.

При такава ситуация армейците ще приемат Литекс в София, като победата ще гарантира на тима на Стойчо Младенов 32-ата шампионска титла и се очаква стадион “Българска армия” да бъде препълнен.

По принцип е общоприето президентът на дадена футболна федерация да връчи трофея на новия шампион, но от БФС вече умуват кой ще даде титлата на червените, ако нещата се стекат така. Твърде малко хора от Изпълкома на централата могат да се похвалят, че ще бъдат добре приети на “Армията”.

Някои от тях се приемат добре сред привържениците на ЦСКА, но по-голямата част са недолюбвани и биха понесли множество обиди и псувни от хилядите фенове, които вероятно ще нахлуят и на терена, за да празнуват чаканата от 4 години шампионска купа.

Единствените от Изпълкома, които изглеждат приемливи варианти да връчат титлата в ръцете на капитана на ЦСКА Тодор Янчев, са легендата на червения отбор Емил Костадинов, благодетелят на Литекс Гриша Ганчев и босът на Локомотив (София) Николай Гигов.

Не е изключено обаче от БФС да нагърбят със задачата секретаря на Спортно-техническата комисия Веселин Маркович.