Стойчо не получи желаните от него футболисти в нападение

Стойчо Младенов не получи от собствениците на отбора желаните от него футболисти в нападение

“Червените” започват евроучастието си без най-добрия си нападател Жуниор Мораеш, без завършена селекция и с група от едва 17 футболисти. Контузиите на Костадин Стоянов, Петър Стоянов и Николай Дюлгеров допълнително затрудняват старши-треньора Стойчо Младенов, който и без това не получи от собствениците на отбора желаните от него футболисти в нападение. Това свива до краен предел възможностите на треньора да ротира своя състав и не дава голям избор при стартовите 11.

Въпреки това Младенов изрази увереност преди срещата с Мура, че ЦСКА разполага с достатъчно класен състав, за да постигне успех в двубоите. Въпреки неособено големия избор, с който разполага, старши-треньорът на “червените” няма да променя схемата, която налагаше в подготовката на отбора в Турция и ще излезе с 4-2-3-1, преливащо в 4-3-3 в атака. По крилата ще стартират Нджонго Присо отдясно и Христо Янев отляво. Двамата заслужиха доверието на Младенов и в последните три контроли на отбора неизменно играят като титуляри по двата фланга. В средата на терена пък ще оперират Тодор Янчев и Коста Янев, като пред тях ще бъде позициониран Анисе Абел. Тежката задача да замести Жуниор Мораеш на върха на атаката ще има ирландецът Килиън Шеридън.

В защита нещата също са на практика ясни за Стойчо Младенов, който в последните мачове на отбора си изчисти визията си за дефанзивната линия. На вратата ще застане новото попълнение Томаш Черни, а пред него отдясно-наляво ще действат Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов и Нилсон Антонио. Именно бързината на двамата бекове и включванията им в атака ще са един от козовете на “червените” през новия сезон.

Вероятен състав на ЦСКА София: Томаш Черни, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов, Нилсон Антонио, Коста Янев, Тодор Янчев, Нджонго Присо, Анисе Абел, Христо Янев, Килиън Шеридън