Някои където се опитват да отидат, ние там вече сме били!

ЦСКА София убиец на европейски шампиони

Най-успешният български футболен клуб – ЦСКА София е детронирал три действащи носители на КЕШ

Най-успешният български футболен клуб – ЦСКА София е детронирал три действащи носители на КЕШ

“…Най-успешният български футболен клуб – ЦСКА София е детронирал три действащи носители на КЕШ, като стадион Васил Левски се превръща в „гробището на шампиони”

1973/74 г: ЦСКА София 2–0 Аякс Амстердам (първия мач в Амстердам завършва 1-0 за Аякс)

Губейки първия мач в Амстердам с 1 – 0, червените заличават тази преднина от 1 гол в мача реванш на Васил Левски, като в 68 минута Марашлиев открива резултата след подаване от Георги Денев. В продължението преди дузпите, резервата Стефан Михайлов се превръща в герой за своя отбор с неспасяем удар в 116 минута.

1980/81г. ЦСКА София 1 – 0 Нотингам Форест (общ резултат от двете срещи 2-0)

Водени от легендарния Brian Clough, Форест пристига в София, като фаворити. Но на Васил Левски, ЦСКА София доминира в целия мач и побеждава с гол на крилото Цветан Йончев. Във втория мач след две седмици, ЦСКА София пак взима надмощие и побеждава на City Ground с 0 – 1 сразявайки Европейския Шампион.

1981/82 ЦСКА София 2 – 0 Ливерпул (общ резултат от двете срещи 2 – 1)

Отстранени от Ливерпул преди година с общ резултат от двете срещи 6 – 1, Българския Шампион губи първата среща от Мърсисайдци на Анфийлд с 1 – 0, но само подготвяйки се за най-запомнящия се мач в историята на Армейския фуболен клуб. Два гола от сегашния треньор на клуба – Стойчо Младенов, като вторият е в допълнителното време, „взривява” трибуните на стадион Васил Левски и ЦСКА София отстранява напълно заслужено отбора на Ливерпул. “